Головна » Новини

Category Archives: Новини

Педагоги училища долучилися до «Дня ментального здоров’я» у Чернівцях
У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як? », ініційованою першою леді України Оленою Зеленською, сьогодні відбувся «День ментального здоров’я» у сквері біля центрального корпусу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича
Всі бажаючі змогли взяти участь у майстер-класах з декорування одягу, що проводили педагоги училища
Дякуємо організаторам заходу за запрошення Чернівецька обласна військова адміністрація у співпраці з Координаційним центром з питань ментального здоров’я при Кабінеті Міністрів України
Запрошуємо на навчання випускників шкіл за професіями, на базі 9 класів:
“Кравець, закрійник”(термін навчання – 3,5 роки);
“Кравець, квіткар”(термін навчання – 3 роки);
“Перукар (перукар-модельєр), манікюрник” (термін навчання – 3 роки).
Здобувачі освіти здобувають повну загальну середню освіту
На базі 11 класів:
“Кравець, закрійник” (термін навчання – 2 роки);
“Перукар (перукар-модельєр)”(термін навчання 1 рік)
А також можна заповнити заяву вступника за посиланням
Після заповнення заяви, очікуй дзвінка від представників освітнього закладу.
Приходь та реєструйся на омріяну професію
Дорогі друзі!
Просимо підтримати вашим голосом спільну відеороботу учнівського самоврядування.
 Розпочалося голосування за кращі творчі роботи, подані на конкурс #Мистецтво_що_рятує_життя
Стартував другий (заключний) етап конкурсу творчих робіт – «Мистецтво, що рятує життя» , ініційований Державна служба України з питань праці.
Переможця у номінаціях відтепер може визначати кожен.
Для цього лише необхідно відвідати сайт за посиланням: https://theartofsafety.dsp.gov.ua/ та проголосувати за роботи, які вам сподобаються найбільше.
Переможців визначатимуть рейтинговим голосуванням.
Проголосуйте за відео роботу студентів Вищого професійного училища №3 м. Чернівці під назвою – «Безпека у пріоритеті».
Допоможіть нам стати кращими й у другому турі творчого змагання – «Мистецтво, що рятує життя».
Названо імена переможців першого туру конкурсу «Мистецтво, що рятує життя»
Перший етап творчого конкурсу Держпраці «Мистецтво, що рятує життя» завершено.
Журі назвало імена переможців у Чернівецькій області, роботи яких вже подано до участі у другому (заключному) турі конкурсу.
У номінації «Відео» переможцями визначено відео роботу студентів Вищого професійного училища №3 м. Чернівці під назвою – «Безпека у пріоритеті».
Дякуємо журі за високу оцінку нашої роботи
ВИПУСК 2024
У Вищому професійному училищі №3 м. Чернівці відбувся випуск кваліфікованих робітників з професій:
Кравець, закрійник – групи №12 та №14;
Кравець, модистка головних уборів – група №10;
Перукар (перукар-модельєр), манікюрник – група №3;
Перукар (перукар-модельєр) – група №17.
«Наші любі випускники! Будьте сміливими у своїх мріях, рішучими у своїх діях і добрими у своїх вчинках. Будьте завжди вірними собі і своїм принципам. Ви – майбутнє нашої країни, і ваш внесок у цей світ може бути величезним. Нехай кожен ваш день буде наповнений сміхом, радістю та любов’ю» – з такими словами до випускників звернулася Олеся Нікішина, директор освітнього закладу.
Зі словами вдячності до педагогів звернулася випускниця, президент Ради учнівського самоврядування, Марія Дяк – «Дорогі наші педагоги: від всіх випускників щира подяка вам за теорію життя, ми в практику утілимо усе, що зрозуміли, бо перед нами – лиш одна мета – робити все, чого нас ви навчили.
Вам випускники від чистого серця бажаю йти по життю, дотримуючись курсу щастя й удачі, прагнути до своєї заповітної мрії та вірити в себе! Нехай доросле життя буде сповнена нових можливостей і перспектив, блискучих ідей і успіхів! Добра та творчості вам у кар’єрі!»
Дякуємо нашим ЗСУ за можливість відчути випускникам радість свята!!
Щасливої вам дороги під мирним українським небом, дорогі наші випускники!
Секрет втілення мрії складається з чотирьох слів: допитливість, сміливість, впевненість і сталість”. — Волт Дісней
З 19.06-21.06. в училищі відбулися Державні кваліфікаційні атестації, де випускні групи склали кваліфікаційний іспит та підтвердили здобуті кваліфікації з робітничих професій:
Кравець, модистка головних уборів,
група 10, майстер в/н Ольга Щербанович;
Кравець, закрійник,
група 12, майстри в/н Любов Гайдук та Марина Українець;
група 14, майстри в/н Галина Гриник та Аліна Коротій;
Перукар (перукар-модельєр), манікюрник, група 3, майстри в/н Крістіна Николаїшина та Оксана Олентирь;
Перукар (перукар-модельєр),
група 17, майстри в/н Крістіна Николаїшина та Ірина Назарко.
Випускники училища продемонстрували якісні, цікаві моделі жіночого і чоловічого одягу, складні зачіски, оригінальний манікюр та грунтовні знання з професійно-теоретичної підготовки.
Ми пишаємося кожним учнем, який успішно пройшов Державну кваліфікаційну атестацію та підтвердив свій рівень кваліфікації з робітничих професій.
Триває літній випуск кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Чернівецької області 2023/2024 навчального року.
20 червня 2024 року здобувачі освіти Вищого професійного училища №3 м.Чернівці склали державні кваліфікаційні іспити та підтвердили здобуті кваліфікації з робітничих професій:
«Кравець, закрійник», група №12 (майстри виробничого навчання: Гайдук Л.М., Українець М.В.);
«Перукар, (перукар-модельєр), манікюрник», група №17 (майстри виробничого навчання: Николаїшина К.В., Назарко І.С.).
У ході Державної кваліфікаційної атестації голова державної кваліфікаційної комісії ВПУ №3 м. Чернівці з професії “Кравець, закрійник” Тетяна Микитівна Козлова, директор ПрАТ “Арніка”, зазначила високий рівень кваліфікації й готовності випускників до самостійного виконання робіт з набутих робітничих професій, згідно з вимогами кваліфікаційних характеристик для подальшого працевлаштування.
В рамках програми “Майстерня інновацій”, що об’єднує у співпраці ВПУ № 3 м.Чернівці та ТОВ МАРСАНА у проєкті InConnect “Кооперація бізнесу та професійної освіти задля розвитку трудового потенціалу України” , відбувся конкурс на кращу модель одягу для сну та дому. Учасники проєкту представили трикотажні вироби.
За підсумками оцінки журі визначило переможців конкурсу:
місце – Юліана Мельник, майстер в/н Тетяна Романюк;
місце – Міріам Сирбу, майстер в/н Марія Трут;
місце – Валентина Олексій, майстер в/н Марія Трут.
Дипломами нагороджені учасники:
Марія Туняк, майстер в/н Тетяна Романюк;
Марія Юрійчук, майстер в/н Софія Ваврінчук;
Вікторія Ферчук, майстер в/н Тетяна Романюк.
Дякуємо майстрам в/н Тетяні Романюк, Марії Трут та Софії Ваврінчук за підготовку учасників конкурсу та цікаві оригінальні моделі.
Також учасники проєкту отримали сертифікати про здобуту мікро-кваліфікацію “Основи виготовлення виробів з трикотажних полотен.”
Проєкт реалізується за ініціативи ГО Mentor Center у межах програми «Професійна освіта в Україні/Skills4Recovery», яка реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що діє за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Радимо прочитати на канікулах

Усе про книжку «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву»

Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган – сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/schaslivi-ljudi-chitajut-knizhki-i-p-jut-kavu.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=lowerfunnel

Усе про книжку «Їсти, молитися, кохати» 

 «Їсти, молитися, кохати» – надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману – письменниця Лізрозчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.

Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ua/isti-molitisja-kohati.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=lowerfunnel

 

За матеріалами Інтернет

4 червня — День вшанування пам’яті діток, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. За ініціативи Першої леді України Олени Зеленської цього дня проходить акція «Голоси дітей » в пам’ять загиблих дітей. Вона закликала прив’язувати на дерева дзвіночки, щоб вшанувати пам’ять маленьких українців.
Здобувачі освіти нашого освітнього закладу долучилися до акції та прив’язували на дерева дзвіночки, які символізують голоси вбитих маленьких українців
Щодня росія вчиняє злочини проти найменшого населення України. Маємо вшанувати памʼять кожного і кожної, чиє життя, на жаль, уже не повернути. Вічна памʼять дітям, загиблим внаслідок збройної агресії рф проти України.

Архіви

Категорії