Січень – Березень 2024
за програмою психосоціальної підтримки «The Helping Hand” (HH) «Рука допомоги» від HEKS/EPER
Влітку 2023 у м. Сучава, Румунія, практичний психолог училища, Одарка Софійчук, отримала можливість (за запрошенням Надія Макушинська) здобути навики роботи за програмою психосоціальної підтримки «The Helping Hand” (HH) «Рука допомоги» від HEKS/EPER, завдяки Organizatia Institutul Bucovina та Fundatia Heks/Eper Romania за підтримки Kirkens Nødhjelp, від авторки Solfrid Raknes
Протягом січня-березня 2024 року було сформовано учнівську групу із підлітків у межах якої застосовувалася цифрова гра «The Helping Hand” (HH) «Рука допомоги».
Відбулося 10 зустрічей за 10 темами з програми, під час яких, за допомогою віртуальних друзів, гравці проходили низку життєвих ігрових сценаріїв, що сприяють прийняттю позитивних рішень, вчилися розповідати про свої почуття та думки, а також просити про допомогу, коли це необхідно. Водночас гравці (здобувачі освіти) навчалися застосовувати гнучку когнітивно-поведінкову систему вирішення проблем, яку можна використовувати в усіх емоційно складних ситуаціях на всіх етапах життя.
✅Після завершення курсу програми, за результатами анкетування, можна стверджувати, що підлітки розвинули соціальні навички, підвищили обізнаність про автоматизоване мислення, розуміння негативних автономних думок та корисних думок, обізнаність щодо розпізнавання емоцій та способів їх висловлювання, а також про взаємозв’язок між ситуацією, почуттями, думками та поведінкою.
Вдячні за досвід і знання в рамках психосоціальної підтримки, благополуччя та психічного здоров’я у різних вікових групах та як самодопомога

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії