Шукаємо істину буття…
Під таким гаслом пройшла декада суспільно-гуманітарних дисциплін.
Майбутнє світу – у навчанні, а місія освіти полягає в тому, щоб змінити життя здобувачів освіти і допомогти виховувати громадян, які зможуть жити і продуктивно працювати за нових умов (соціальних, технологічних, екологічних і т.д.). Проблема життєвої компетентності особистості є основною проблемою освіти ХХІ ст.
Освітній заклад – це простір, у якому здобувачі освіти не тільки готуються до життя, а повноцінно живуть, тому всю діяльність навчання та виховання необхідно будувати так, щоб сприяти становленню особистості як творця і проектувальника власного життя. Сучасне покоління формується в динамічному світі, в умовах постійного змінюваного інформаційного простору, що вимагає від молоді уміння швидко вирішувати життєві проблеми.
Проведення декади суспільно-гуманітарних дисциплін є ефективним засобом підвищення пізнавального інтересу до вивчення історії, рідної мови та літератури, психології, зарубіжної літератури, іноземних мов тощо, стимулювання творчої активності учнів.
Заохочення здобувачів освіти до участі в підготовці та проведенні предметної декади спонукає їх, з одного боку, до творчої дослідницької праці, з іншого – сприяє тому, що епізодичний інтерес формує їх сталий пізнавальний інтерес та, як наслідок, творчу активність.
Декада суспільно-гуманітарних дисциплін характеризується багатоаспектністю, що дозволяє здобувачам освіти познайомитися з широким колом естетичних явищ, проявити себе в різноманітних видах діяльності: навчальній, ігровій, читацькій, виконавській, мультимедійній, мистецькій тощо; стає джерелом різноманітних художніх вражень та стимулом до глибокого вивчення історії рідного краю, формує громадянську позицію.
Фотоколаж різноманітних за тематикою та формою проведення заходів свідчить про багатоаспектний інтегрований комплекс навчально-виховних заходів з предметів суспільно-гуманітарного циклу, спрямований на закріплення, збагачення та поглиблення знань здобувачів освіти із предметів, формування їх життєвих компетентностей та розвиток творчої майстерності викладачів.

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії