Всеукраїнський методичний фестиваль «Творчий викладач – обдарований учень»
🔔 Упродовж 27-28 березня проходив Всеукраїнський методичний фестиваль «Творчий викладач – обдарований учень». Захід проходив за підтримки Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області.
🎯 Метою фестивалю була підтримка талановитих і обдарованих здобувачів освіти, сприяння їх творчому зростанню; створення умов для успішної інтеграції учнівської молоді в освітній простір і розвитку її творчого мислення та здібностей; поширення перспективного педагогічного досвіду та інноваційних розробок педагогічних працівників, які працюють з обдарованою молоддю.
Методичний фестиваль передбачав роботу за двома векторами:
📙 I вектор – Коворкінг «Територія педагогічної майстерності» (презентація кращого педагогічного досвіду роботи з обдарованими здобувачами освіти у сучасному освітньому просторі);
📙 II вектор – Воркшоп «Обдаровані здобувачі освіти – рушійна сила сучасного закладу освіти» (презентація кращого досвіду виховної роботи з обдарованими здобувачами освіти).
Учасники заходу: обдарована учнівська молодь, педагогічні працівники, заступники директорів, методисти закладів професійної (професійно-технічної) освіти, методисти НМЦ (кабінетів) ПТО України, науковці.
Від Чернівецької області до методичного фестивалю долучилися:
🔰 Микитюк С.М., директор НМЦ ПТО у Чернівецькій області, яка звернулася до учасників фестивалю з мотиваційною промовою і зауважила, що інтелектуальний капітал і талант розглядаються як найважливіші складові стратегічного, незалежно від конкурентних та економічних умов. Зупинила увагу на головній ідеї стратегії талант-менеджменту в освіті.
🔰 Федорук Н.І., заступник директора з виховної роботи Вищого професійного художнього училища № 5 м.Чернівці, презентувала досвід міжнародної співпраці як один із ефективних засобів роботи з обдарованою молоддю.
🔰 Петровська Л.І., викладач Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки розповіла про методику та результативність роботи з обдарованими здобувачами освіти при вивченні історії та громадянської освіти.
🔰 Мельник І.О. та Берегій Л.О., викладач Вищого професійного училища №3 м. Чернівці поділилися досвідом роботи з обдарованими здобувачами освіти та створення умов для реалізації їх обдарувань.
🔰 Горбашевська Н.М., викладач державного професійно-технічного навчального закладу ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу» презентувала досвід роботи з розвитку підприємницької компетентності здобувачів освіти у сучасному освітньому середовищі закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії