Грудень 2022

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З 25 листопада до 10 грудня у Вищому професійному училищі №3 м. Чернівці відбулася Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити соціальний простір вільний від насильства.

Акція охоплювала наступні дати:

  • 25 листопада– Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

Психологінею Наталією Цимбалюк БО “БФ Рокада” проведено психоедукаційний тренінг “Жінка та її права” із здобувачами освіти та молоддю ВПО віком від 18-20 років. Під час тренінгу обговорено, що таке гендерно зумовлене насильство, права жінок, як їх відстоювати та куди звертатися у разі порушення. Також під час бесіди розбирали міфи та факти та кейс-методи, а також грали у психоедукаційні ігри.

  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, з метою звернути увагу суспільства на цю проблему соціальним педагогом Інною Максимюк було проведено акцію «Боротися з вірусом, а не з людьми» і квест «Обери життя» із здобувачами освіти І курсу.

  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

Практичний психолог Одарка СОФІЙЧУК ознайомила молодь з інтерактивними ігори «Галопом по Європах» та «Рожеві окуляри», з метою уникнення можливих ризиків потрапляння в рабство та наслідків необачних вчинків при виїзді за кордон для працевлаштування або подорожі.

  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера

Не втрачаємо прекрасну можливість у важкі часи розбавити наші сірі будні захопливою підготовкою до свят, адже життя триває і наші дітки очікують казки… За ініціативи Олеся Нікішина (директора освітнього закладу) під керівництвом Одарка Софійчук (практичного психолога) та Інна Максимюк (соціального педагога) учні освітнього закладу згуртувалися і разом з дітками ВПО, які проживають у гуртожитку, виготовляли печиво власними руками, розмальовували та пригощали одне одного. Бажаємо, щоб Новий 2023 рік став роком ПЕРЕМОГИ для УКРАЇНИ.

 #РазомДоПеремоги

  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

Педагоги та здобувачі освітнього закладу в цей день запалили свічу пам’яті та вшанували хвилиною мовчання 14 жінок-студенток, які були вбиті злочинцем лише через те, що вони були феміністками.

  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини

Відбулася просвітницько-профілактична зустріч здобувачів освіти І курсу із працівниками ювенальної превенції, відділу превенції Чернівецького відділу поліції ГУНП у Чернівецькій області Ювенальна превенція Чернівецького РУП. Під час зустрічі правоохоронці роз’яснили учням, що таке домашнє насильство та про те, як можна йому протидіяти, як можна захисти себе у випадку, якщо станете жертвою домашнього насильства, куди потрібно звертатися за допомогою. Нагадали й про такий вид насильства, як “булінг” та про те, яка буває відповідальність за різні прояви насильства.

#Молодьтаполіціяразомпротинасильства


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії