Головна » Бібліотека » Бібліотека ВПУ № 3 – скарбниця знань і мудрості

Бібліотека ВПУ № 3 – скарбниця знань і мудрості

Бібліотека ВПУ № 3 – скарбниця знань і мудрості.

Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу.

Г.Лейбніц

img_2727

Бібліотека ВПУ № 3 сьогодні є одним із провідних підрозділів училища, яка забезпечує інформацією навчально-виховний процес, є центром розповсюдження знань, духовного та інтелектуального збагачення. Бібліотека допомагає розвивати у читачів інформаційну культуру, творчу думку, здібності, таланти, пізнавальні інтереси; сприяє успішному засвоєнню як програмних, так і позапрограмних вимог, самоосвіті, плідному проведенню дозвілля учнів.

Бібліотека допомагає підвищенню фахової, педагогічної майстерності викладачів, вихователів, майстрів виробничого навчання шляхом популяризації педагогічної літератури і надання інформації про неї. Одним з найголовніших завдань бібліотеки є забезпечення навчально-виховного процесу. Яким же чином допомагає бібліотека учням у цьому питанні? По-перше, видає додому та в читальному залі літературу, по-друге, створює довідковий апарат, де кожен читач може знайти інформацію з будь-якої теми, по-третє, постійно діють виставки літератури на допомогу навчально-виховному процесу, інформаційні списки літератури, тощо.

У бібліотеці постійно ведеться кропітка робота з комплектування навчально-виховної літератури, ретельно відбирається і передплачується науково-періодичні видання. Нові надходження сучасної літератури забезпечують зростання кількості читачів.

Матеріали періодичної преси активно використовуються адміністрацією училища, викладачами, класними керівниками, майстрами виробничого навчання, вихователем гуртожитку.

Бібліотека постійно надає допомогу педагогічному та учнівському колективам у підготовці і проведенні позаурочних заходів.

Читацька активність учнів стимулюється спільною роботою бібліотекаря, викладачів, майстрів. Постійно проводяться групові та індивідуальні бесіди, під час яких учні отримують бібліотечно-бібліографічні знання, інформацію про важливість книги та її роль у житті суспільства.

Протягом останніх років бібліотекарем училища була упорядкована збірка інформаційно-методичних матеріалів “Вчись вчитися”, яка допомагає читачам навчитися самостійно працювати з книгою, підготувати доповідь, написати реферат, наукову роботу, скласти конспект, підготуватися до іспитів.

Нові форми і методи взаємозв’язку бібліотеки та педагогічного колективу вимагають постійного оновлення змісту роботи та диференційованого підходу до обслуговування читачів.

У вищому професійному училищі № 3 м.Чернівці бібліотека покликана бути осередком науки і культури.

Бібліотека… Тиша…Століття…Історія і тисячі імен… Тут зібрані думки, ідеї світу разом із мудрістю віків.

bezymyannyj


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії