Соціально важливі книги про відходи та сміття

В рамках акції « За чисте довкілля» та збереження екології бібліотека  закладу пропонує для читання педколективу та здобувачам освіти добірку цікавих і корисних книг, які налаштують на особисті зміни та навчать корисним порадам зі збереження довкілля.

 Книги про сміття та екологію наразі дуже популярні та важливі для застосування, бо така дивовижно проста у створенні, та надскладна у вирішенні проблема як сміття та забруднення торкається кожного з нас. У полі чи в місті, на воді чи навіть у повітрі — прояви загострення проблем екології вже помітні, тому головною метою людини сьогодення є збереження довкілля.

Вас може зацікавити

 

»Книжка про сміття.»

Книжки про сміття для дітей молодшого та середнього шкільного віку допоможуть цікаво опанувати важливі знання з екології та проблеми відходів, доступно та наочно зрозуміти терміни та навчитись розрізняти відходи та сміття. Яку користь людство може отримати від шкідливого сміття? Що таке Zero Waste, та як цей термін можна з користю застосувати вдома та школі?  Під соковитою обкладинкою видання «Книжка про сміття» юних читачів (можливо, і їх батьків) чекають корисні поради щодо сміття, які неодмінно треба застосувати!

»Жити із зеленим серцем.»

Книги про захист навколишнього середовища неодмінно розглядаються в контексті життя людини, адже саме від нас залежить стан довкілля та власного здоров’я.

 Подбай про себе і планету» – це довершений посібник «зеленого» способу життя, мета якого – позбавити кожного з нас токсичних речей та звичок, які впливають на довкілля. Сторінки цієї книги, подібно корінню дерев, містять купу пунктів, засвоєння яких стане підґрунтям для зцілення планети. Вплив різних матеріалів та хімічних засобів, косметичних, засобів гігієни, авторка детально й доступно поєднала з порадами щодо оселі та харчування, розробивши ґрунтовну працю, націлену на здорове та щасливе майбутнє кожного.

»Сміттєва революція.»

Книги з екології захопливо занурять у пізнавальну історію, що подарує нові  цікаві знання та жагу до продовження читання. На яскравих сторінках книги «Сміттєва революція»  читачів чекають безліч цікавих фактів та відкриттів, які не лише пояснюють, як захистити нашу планету від сміття, а й стануть провідниками у світі науки!

Що відбувається зі сміттям, яке ми кожен день викидаємо?  Куди зникають всі ті речі, які нам більше не потрібні? Зазвичай, ми просто позбуваємось зайвих речей, тим самим забруднюючи планету. Проте не хвилюйтесь, адже змінити життя на краще може кожен з нас, достатньо знати, як влаштований світ навколо та піклуватись про наш спільний будинок — Землю. Якщо ти хочеш дізнатися, звідки береться вода, яку ти п’єш, чим небезпечна шерстяна шапка та як твій старий телефон може захистити тропічні ліси, то не марнуй час, та пірнай у читання!

»Дім – нуль відходів».

Чи можливо опанувати стиль життя, такий собі «натуральний дзен», де кожен з нас не продукує більше літрової банки сміття, не купує зайвого та насолоджується мінімалізмом? Книга про захист природи та щасливе життя в сучасному світі «Дім — нуль відходів» від засновниці міжнародного руху життя без сміття — це 310 сторінок лайфхаків, які надихають на внутрішні зміни та допоможуть заощаджувати ресурси та гроші. Після застосування порад авторки, кожен з нас зможе відчути полегшення у власному оточенні, та вплинути на здоров’я Землі в цілому.

 « Сміття і люди».

Книга про природничі науки, зокрема біологію та   антропологію, помножена на людську психологію та гострі проблеми світових відходів, сплелися в історію невід’ємної риси людського існування — сміття. Праця Томаса Гілланда Еріксена  «Сміття і люди» – це влучна, дивовижно розумна та дійсно актуальна для сучасного суспільства книга, адже сучасні темпи споживання та нехтування екологічними нормами, замовчування теми сміття та історичне підґрунтя проблеми відходів автор розглядає та аналізує через культурну та соціальну призму, шукаючи шляхи перетворення сміття у щось корисне.

Читайте також:

 Книжки про екологію та захист довколишнього середовища

Книжки, що допоможуть стати еко-френдлі

Усе, що треба знати про кліматичні зміни.

 Книжки про глобальне потепління, екологію та віруси

 

                                                                                                         За матеріалами Інтернет


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії