Лютий-Березень 2024
Партнерство та співпраця
  з Громадською організацією Аваліст у партнерстві з Міжнародною організацією Save the Children in Ukraine
в рамках проєкту “Безпечні школи та центри цифрової освіти на Західній Україні”
з теми “Безпечне спілкування в Інтернеті (тест Білборда та кохання в Інтернеті)”
Психологиня Вище професійне училище 3 міста Чернівці Одарка Софійчук спільно з фасилітаторами Елладою Минасовою, Валерією Сандуляк та супервайзером Вікторією Кашубаю Громадської організації Аваліст у партнерстві з Міжнародною організацією Save the Children in Ukraine в рамках проєкту “Безпечні школи та центри цифрової освіти на Західній Україні”, провели цикл зустрічей з теми “Безпечне спілкування в Інтернеті” (тест Білборда та кохання в Інтернеті) серед здобувачів освіти, які проживають у гуртожитку, на базі створеного даною організацією Цифрового Навчального Центру.
Мета таких зустрічей – розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет та соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивувати поширювати цю інформацію у своєму середовищі, розвивати уважність, спостережливість, етичне спілкування в соціальних мережах.
Під час квесту були розглянуті позитивні та негативні сторони глобальної мережі та з якою метою учні використовують послуги Інтернету. А також розглянули різні ситуації (за допомогою ігор, вправ вікторини), які можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, обговорили питання безпечної поведінки у Всесвітній мережі, потенційні загрози, випадки порушень прав особи та механізми її захисту.
На завершення психологиня закладу Одарка Софійчук звернулася до підлітків: «Тож поки маєте можливість, не проміняйте реальне спілкування з близькими і друзями на віртуал. Колись цього може так не вистачати. І жодна мережа ніколи вам не компенсує цього спілкування»
“Iнтернет, вiн не зближує. … Ми начебто разом, але кожен один. Iлюзiя спiлкування, iлюзiя дружби, iлюзiя життя”
Я. Вишневський.

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії