22 січня – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Україна СОБОРНА. Разом до ПЕРЕМОГИ

                                  Хай слово «Соборність» не буде тільки книжковою фразою,

але буде щоденним хлібом та правдивою Ідеєю наших буднів»

Михайло Дяченко ( Марко Боєслав)

 «За соборний моноліт»,1950рік.

Єдність і свобода робить нас, українців, гідними нащадками батьків. У січні 2018 року була створена Українська Народна Республіка, відома як УНР. На території, яка входила до складу Австро – Угорської імперії, була створена Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР).

Щоб втілити українську мрію в реалії, очільниками цих двох республік був підписаний своєрідний договір. Цей договір увійшов в сучасну історію під назвою «Акт злуки». 22 січня 1919 року він був публічно оприлюднений у Києві на Софіївській площі.

Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі, що увінчав соборні прагнення українців.

В бібліотеці училища розгорнуто інформаційні матеріали до дня Соборності «Україна Соборна. Разом до Перемоги» для всіх відвідувачів, кому не байдужа наша історія. Вивчати, пізнавати минуле й сучасне своєї землі й свого народу – це пізнавати себе. Адже кожен із нас – як зернина на пшеничному полі народу. Кожен має в своїй душі те, що вирізняє українців з-поміж інших національностей у світі.

Викладач історії Бевцик В.Г.  ознайомив здобувачів освіти групи №6,  з історичною літературою та іншими  інформаційними матеріалами книжкової виставки  в бібліотеці училища.

ЦИТАТИ ПРО СОБОРНІСТЬ

22-sichnya-den-sobornosti-ukrayiny


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії