Освіта, безпека, волонтерство – Сергій Шкарлет завітав до закладів освіти Буковини
Міністр освіти і науки України відвідав укриття та новостворений клас безпеки на базі обласної спеціалізованої школи-інтернат ІІ-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей», в якому учні займатимуться вивченням правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлюватимуться з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та набуватимуть навичок надання домедичної допомоги.
У Вищому професійному училищі №3 здійснено огляд захисної споруди цивільного захисту та розглянуто функціонування навчально-практичних центрів. Також продемонстровано волонтерську діяльність, зокрема пошиття шевронів та виготовлення окопних свічок.
У ході візиту відвідано укриття закладу дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 54 «Зернятко» Чернівецької міської ради, ознайомлено з умовами забезпечення освітніх послуг дітей дошкільного віку як україномовного, так і румуномовного населення.
Завершальним етапом візиту Міністра стало відвідування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Чернівецького юридичного інституту НУ «ОЮА».

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії