18 січня 2023 року у межах робочої поїздки до Чернівецької області Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет разом з начальником Чернівецької ОВА Русланом Запаранюком та директором департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксаною Сакрієр відвідали місцеві заклади освіти, зокрема завітали до Вищого професійного училища №3 м. Чернівці.
Міністром освіти і науки України здійснено огляд захисної споруди цивільного захисту та розглянуто функціонування навчально-практичних центрів та лабораторій. Також продемонстровано роботу волонтерського хабу училища, зокрема пошиття шевронів, аптечок, маскувальних костюмів та виготовлення окопних свічок.
☝️ «Освітяни та місцеві органи виконавчої влади докладають максимум зусиль, аби заклади освіти стали територією безпеки. Зокрема, розроблено паспорти безпеки закладів, схеми маршруту в укриття під час повітряних тривог, встановлено відеоспостереження, кнопки швидкого реагування для виклику правоохоронних служб, проведено тренування тощо. Завдяки злагодженій роботі на кінець 2022 року вдалось облаштувати укриття у 92% дитячих садків, 97% шкіл і 100% профтехів та університетів», – зазначив Сергій Шкарлет.
Сергій Шкарлет наголосив, що загалом Буковина є гідним прикладом для переймання досвіду щодо забезпечення освітнього процесу, волонтерства та підтримки ВПО.

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії