Безпека на залізничному транспорті

Міністерство освіти і науки України надіслало до училища лист щодо попередження та недопущення травматизму на об’єктах залізничного транспорту.

У листі повідомляється, що за інформацією виробничого підрозділу «Чернівецька дистанція колії» регіональної філії «Львівська залізниця» (лист від 26.11.2021 № ПЧ-11-28/1710)  станом на 16.11.2021 на станціях, перегонах AT «Укрзалізниця» внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу отримали травми різного ступеня важкості 381 стороння особа, у тому числі 223 зі смертельним наслідком. Серед травмованих 30 дітей віком до 16 років, із них 9 травмовано смертельно.

Унаслідок ураження електричним струмом травмовано 33 особи, із них 10 смертельно. Серед травмованих 17 дітей віком до 16 років, із них 2 травмовано смертельно.

Останнім часом почастішали випадки травмування дітей віком до 16 років внаслідок наїзду рухомого складу та ураження електричним струмом. Так, у жовтні-листопаді 2021 року травмовано 9 дітей, із них 3 – смертельно.

3 метою попередження та недопущення нещасних випадків, збереження життя та здоров’я підлітків Міністерство освіти і науки України пропонує ознайомити здобувачів освіти з роз’яснювальними роликами що розміщені на YouTube каналі за посиланнями:

  1. «Бережи себе» – https://youtu.be/vdlMFywC9Ms
  2. «Безпека на залізниці» – https://youtu.be/7GZ_XVY9neE
  3. «Безпека дітей на залізниці» (повна версія) – https://youtu.be/wyjDI97PyCU
  4. «3ірки про безпеку на залізниці» – https://www.youtube.com/watch?v=CV4lek9oMGU
  5. «Правила безпеки на залізниці» – https://youtu.be/gKZ5SHX2s_Q

 


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії