6 грудня – День Збройних Сил України

День Збройних Сил України – це одне  з найважливіших свят в країні. Свято з‘явилося  в 1993 році, майже відразу  після прийняття Україною незалежності.

Дата Дня Збройних Сил України приурочена  до дуже важливої події в історії нашої країни. Після проголошення  незалежності почалася підготовка нормативно – правової бази для створення  національних збройних сил. Саме 6 грудня  1991року Верховна Рада затвердила два значущих закони: «Про оборону України» та про «Збройні сили України». І через два роки , саме 6 грудня було прийнято рішення відзначати День Збройних Сил України.

Незважаючи , на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах. Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел,  але захистити сама себе не може.

Тому День Збройних Сил України – це, насамперед, свято тих, хто нині захищає чи захищав територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку нашої держави.

І тут ні сліз, ні відчаю не треба,

 і тут  не треба страху і ниття –

Живе лиш той, хто не живе для себе,

Хто для других виборює життя (Василь Симоненко)

Бібліотека закладу рекомендує для читання художні твори про українську армію, захист української землі, стійкість та мужність військових.

Інформаційний бюлетень “Біла книга” видається відповідно до Закону України “Про національну безпеку України” з метою систематичного інформування суспільства про діяльність Міністерства оборони України, Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту, стан виконання заходів розвитку, забезпечення обґрунтованості рішень органів військового управління з питань національної безпеки у воєнній сфері, сферах оборони і військового будівництва.

 П’ятнадцяте видання інформаційного бюлетеня присвячене питанням результатів реформування Збройних Сил України і Державної спеціальної служби транспорту та їх досягненням у цьому напрямку роботи. У виданні також висвітлюються поточний стан Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту, а також основні завдання і головні напрямки їх розвитку.

Матеріали бюлетеня призначені для цивільних і військових фахівців у галузі військового будівництва, оборонної політики та політики безпеки, журналістів, викладачів і студентів профільних вузів та факультетів, а також усіх, хто цікавиться станом і розвитком Збройних Сил України та Державної спеціальної служби транспорту

За матеріалами «Шкільна бібліотека», Інтернет (Фото вільного доступу)


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії