70 років від дня народження Назарія Яремчука

Пісня для мене – це все.

                                  Це вираження людських почуттів.

 (Назарій Яремчук)

Український естрадний співак, народний артист України, завдяки якому ми пам’ятаємо про ансамбль “Смерічка”, співаємо легендарну “Червону руту” та “Стожари”.

Чарівний Буковинський край зберіг світовий престиж України як пісенної держави, давши світу цілу плеяду пісенних зірок.

З берегів Прута і Черемоша полетіли у світ  з уст Назарія Яремчука такі українські пісні як «Червона рута», «Водограй», »Незрівняний світ краси», «Чуєш, мамо», «Якщо мине любов», «Батько і мати», «Зачаруй», «А матіоли цвіт», «Смерекова хата», «Стожари», «Гай, зелений гай», «Родина», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Писанка», «Гей ви, козаченьки», «Я ще не все тобі сказав» та багато –багато інших.

Назарій Яремчук умів якнайкраще віддячити пісні за успіх саме тим, що дарував її шанувальникам.

Упродовж мистецького життя артист здійснив гастрольні поїздки в Індію, Канаду, Монголію, НДР, Румунію, США, Мексику, та Польщу. Був учасником усіх визначних форумів, що проводились у державі.

Майже чверть століття тривала плідна творча діяльність митця, якою він стверджував високі ідеали гуманізму, любові й служіння рідному народу. До останнього подиху він залишався палким патріотом України, великим поціновувачем пісні, сміливим мандрівником шляхами вічного мистецтва.

 Не падати у відчай,

    Знаходить завжди силу,

Не гаснути, як зорі,

                       А творить!  (Назарій Яремчук)

Назарієва зірка згоріла дочасно, та усім нам залишив він по собі пісні, і доки житиме пісня, доти житиме пам’ять.

«Він так співав, що крилами йому став голос» (Андрій Демиденко)

ВИСЛОВИ НАЗАРІЯ ЯРЕМЧУКА:

«Пісня для мене – це все. Це вираження людських почуттів. Без пісні я не уявляю свого життя. Цим почуттям пронизано все: моя  родина, друзі, колеги по роботі, творчості.Тому пісня завжди з нами. Кожний теплий прийом знімає втому, адже людина щаслива тим, що приносить радість людям, дарує їм задоволення. Хочу співати для вас гарних пісень, що западають у душу, в пам’ять серця, несуть гарні думки, зачаровують красою мелодій».

«Кожний із нас повинен постійно бути в польоті – крізь долю, над суєтою. І при цьому, однак, не відриватися від землі. Пам’ятати священні речі – навіщо живеш, звідки ти родом, до чого прагнеш, що скажеш людям, з якого колодязя п’єш живу воду».

Слухати пісні Назарія Яремчука  за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=u2hxHor0tj8  (Золота колекція)

Використано матеріали журналу »Шкільна бібліотека» та ресурси Інтернет (фото вільного доступу)


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії