Головна » Новини » 22.02.2017

22.02.2017

Міжнародний день рідної мови

Як нема без зірок небозводу,

Як блакиті без сонця нема,

Так і мови нема без народу,

і народу без мови нема.

В. Забаштанський

21-го лютого усе прогресивне людство відзначає Міжнародний день рідної мови.

З нагоди цього свята у ВПУ№3 м.Чернівці було проведено ряд заходів, спрямовані на зміцнення ролі рідної мови як важливого чинника культурної самобутності.

День розпочався виставкою тематичних стіннівок, висловів відомих людей про рідну мову.

Учні ІІ – ІІІ курсів написали «диктант єдності» на тему: «Україна – наша земля, наша Батьківщина».

Викладачі, майстри виробничого навчання з учнями першого курсу взяли участь в урочистостях до Міжнародного дня рідної мови, ініційовані Департаментом освіти і науки, Інститутом післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, які відбулися 21 лютого на базі Чернівецького обласного центру «Юність Буковини».

22 лютого відбулася цікава і незабутня зустріч учнів 8 групи з  поетесою, перекладачем Оксаною Григорівною Довгань (випускницею Чернівецького ремісничого училища №1, а нині ВПУ№3 ) – надзвичайно талановитою і приємною жінкою. ЇЇ вірші проникливі та зрозумілі, у них оспівується прекрасне почуття кохання та любові до усього живого. Під час зустрічі Оксана Григорівна не лише зачитувала свої твори, а ще й розповіла про видатних митців Буковини.

Захід пройшов у щирій атмосфері, учні доторкнулися до поетичного слова, історії, мистецтва, до літератури рідного краю та особисто спілкувалися з митцем.


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії