13.02.21017

e56fca5e5b0d

13.02.2017

У Вищому професійному училищі №3 м. Чернівці відбувся тижневик протидії насильству та торгівлі людьми

«Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція»

Коли життя йде повним ходом,

все ж визнач, куди саме вона прямує.

Валентина Бєднова

Сучасний український соціум, якому притаманні відкритість, багатофакторність, різноманітність впливів на людину, водночас забезпечує як розширення можливостей розвитку, так і певний спектр потенційних загроз.

Проблема нелегальної міграції і торгівлі людьми останнім часом набули надзвичайного поширення у структурі міжнародної міграції, постійно змінюючись та удосконалюючись.

Сьогодні пріоритетом держави у цій сфері є активізація профілактичної роботи, спрямованої на розвиток правосвідомості молодого покоління, формування його активного, адаптивного життєвого стилю, відповідальності за власне життя, уміння об’єктивної оцінки суспільних небезпек (насильству, торгівлі людьми) з цією метою було проведено тижневик протидії насильству та торгівлі людьми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» серед учнівського колективу. Протягом тижневика було проведено ряд виховних заходів:

  1. Круглий стіл на тему: «Свідомий вибір сьогодні – надійний успіх завтра» з групами №14 та №15, І курсу ТУ – за участі тренера, психолога громадської організації «Сучасник» Ігнатьєвої А.М., психолог Бечка О.В.
  2. Відеолекторій на тему: «Життя на продаж» з аналізом та обговорення в групах №1 та №6, І курсу СПТУ – соціальний педагог Максимюк І.М.
  3. Презентація на тему: «Проблема торгівлі людьми в Україні: основні поняття, статистика, наслідки» (використання мозкового штурму) з групою №18, ІІ курсу СПТУ – психолог Бечка О.В.
  4. Інтерактивні ігри «Галопам по Європах» та «Рожеві окуляри» з групами №1, 3, 6, 14, 15, 18, 19 – психолог Бечка О.В. та соціальний педагог Максимюк І.М.
  5. Корекційно-відновлювальна робота з програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» із блоку І, заняття №1 та №2 «Розуміти себе» з учнями, що проживають в гуртожитку – психолог Бечка О.В.
  6. Виготовлення та розповсюдження пам’яток серед учнівських груп №1,6,14,15,18 на тему: «Плануєте виїхати за кордон? Подбайте про свої права та безпеку» – психолог Бечка О.В.

Основна роль заходів не лише дати учасникам конкретні знання з питань протидії торгівлі людьми, а й сприяти зміні їхнього ставлення до проблеми, забезпечення формування морально-етичних засад відповідальної поведінки.

Ми прийшли в цей світ, щоб допомагати один одному

в нашій подорожі по життю.

Уїльям Джеймс


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії