Головна » Новини » Педагогічні досягнення

Педагогічні досягнення

Всеукраїнський конкурс інноваційних технологій у галузі 

професійно-технічної освіти

           2

Педагогічний колектив постійно спрямовує свою роботу для досягнення нових вершин у педагогіці  та методиці,вивчаючи та впроваджуючи сучасні інноваційні технології у навчально-виробничий процес. Інноваційний процес у Вищому професійному училищі №3 являє собою сукупність послідовних дій,спрямованих на оновлення навчально-виробничого процесу,модифікацію форм і методів навчання, адаптації навчального процесу до нових суспільно важливих умов. З метою обміну досвідом роботи педагогічний колектив Вищого професійного училища №3 м.Чернівці  брав участь у   Всеукраїнському конкурсі інноваційних технологій у сфері професійно-технічної освіти. На конкурс був представлений інноваційний проект «Творча студія «STYLE» — сучасний напрямок роботи з обдарованою молоддю»,який представили методист училища Шульган О.Ф.,керівники  модельної студії : Дребіт Н.І. та Гончарюк О.М. Проект презентували у вигляді відеоролика, портфоліо основних досягнень та презентаційних матеріалів. Напружена кропітка робота педагогічного колективу над інноваційним проектом увінчалася високим успіхом. Вельмишановне журі на високо оцінили  творчі напрацювання  та досягнення модельної студії  —  інноваційний проект ВПУ №3 «Творча студія «STYLE» — сучасний напрямок роботи з обдарованою молоддю» посів почесне І місце у ІІ етапі конкурсу і даний проект брав участь у ІІІ етапі конкурсу у м.Киів,де був відзначений дипломом.

4

Інноваційний проект  розроблений у вигляді двох  методичних посібників:

  1. 1.«Модельна  студія  «STYLE» – сучасний напрямок роботи  з творчою молоддю». Опис інноваційних технологій навчально-виробничого процесу.
  2. «Модельна студія  «Стайл» – сучасний напрямок роботи  з творчою молоддю». Портфоліо досягнень модельної  студії  «Стайл».

До проекту додаються відеоролик презентації основних досягнень  модельної  студії «STYLE»

 У інноваційному проекті описані основні форми роботи з використанням ІКТ,які забезпечують ефективність та результативність педагогічної праці:

  • Створення інформаційних освітніх ресурсів:
  • Оформлення інтернет-сторінок на сайті училища «міжнародна співпраця» ,«майстер-клас у професійній діяльності», «участь у професійних конкурсах», «співпраця з роботодавцями», «виплекані училищем»
  • Мультимедійні засоби навчання у вигляді демонстрації відеоматеріалів та слайдових презентацій сучасних новітніх технологій у швейній та перукарській справі

Сучасні програмні засоби:

  • «Маss Couture 3D Конструктор Моди», «Автоматизована система проектування одягу», «3D Дизайн»

Головними новелами даного проекту є:

  • Переймаємо сучасний виробничий досвід. Секрети дизайнерів модного одягу. Практична реалізація
  • З досвіду роботи  українського дизайнера Діани Дорожкиної – розробка корсетів для святкового одягу
  • З досвіду роботи  українського дизайнера Оксани Мухіної – розробка спідниць  для святкового вбрання
  • З досвіду роботи  світового  дизайнера, директора будинку  моди  «Шанель» Карла  Лагерфельда – технологічна обробка верхнього одягу – з’єднання рукавів з виробом
  • Моделі-трансформери – сучасний креативний напрямок у швейній галузі

Окремим  розділом представленя  міжнародна наукова співпраця як один із напрямків інноваційної діяльності педагогічного колективу.

3

Підсумковим розділом  проекту  є опис  результативності  інноваційної діяльності педагогічного колективу у наступному алгоритмі :

  • Вершина професійного олімпу. Творчі досягнення учнів
  • Покликані долею – продовжують професійну справу
  • Наші випускники – наші роботодавці
  • Престиж навчального закладу – авторитет педагогічного колективу.

1

Результатом ефективної роботи студії, яка передбачає використання сучасних  прогресивних методик у швейній та перукарській справі, інноваційних напрямків проектування на виготовлення одягу є участь у міжнародних, міжрегіональних та обласних конкурсах  професійної майстерності,  урочистих заходах та подіях, де колекції моделей одягу створених учнями,були високо оцінені та відзначені:

  Участь у Всеукраїнському конкурсі на кращу колекцію одягу «Феєрія краси – 2008» – перше місце;

  Участь у  Міжрегіональному конкурсі на кращу модель одягу «Калинове намисто»:

  • 2007р – два перших місця;
  • 2008р – Гран- Прі та третє місце;
  • 2010 р – третє місце;
  • 2011р – перше місце;
  • 2012р – друге місце.

 Участь у Міжнародному конкурсі «Коронація краси»

  • 2013р – дипломанти та відзнака за кращі костюми.

Робота про результативність інноваційної діяльності студії  відображена  в портфоліо основних досягнень модельної студії «STYLE», що є вагомим доповненням до інноваційного проекту.

Особливим досягненням училища є професійний ріст випускників, які продовжили свою справу у високих вимірах професійної майстерності і є гордістю навчального закладу.

Досягненням  спільної інноваційної діяльності педагогічного колективу   є створення іміджу успішного і престижного навчального закладу, у якому, на основі конкурсного відбору, не тільки навчаються молоді люди, але й розвиваються творчо, мають шляхи для самореалізації та гарні перспективи майбутнього.

 

Робота педагогів з обдарованою молоддю

Використання педагогами    сучасних ефективних методик та прогресивних технологій забезпечують високий результат педагогічної праці. Одним із  таких педагогічних досягнень є  високі результати участі наших учнів у Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах фахової майстерності. Так, у 2015 та у 2016 році  учні Вищого професійного училища №3 виборили  ряд призових місць у Всеукраїнській олімпіаді із загальноосвітніх дисциплін: ІІІ,ІІІ місце з інформаційних технологій – викладач Мандрик Р.І., ІІІ місце з правознавства  – Бойчук Л.І..ІІІ місце з біології – Шульган О.Ф., ІІІ світова література – Плаксюк І.І.

У 2016 році учні училища брали участь у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності за професією «Кравець,закрійник»,учениця Ткачук Ганна -майстер виробничого навчання  Григорчук М.Т., у другому етапі  виборила  І призове місце і 8 місце у третьому етапі серед 24 навчальних закладів, і увійшли в десятку кращих учнів України.


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії