26 березня

Сьогодні – День Національної гвардії України: легендарні військові підрозділи вже 10 років стоять на захисті України

Десять років на захисті Україницьогоріч минула десята річниця створення Національної гвардії України. Це військове формування з правоохоронними функціями, має свою історію, власні бойові нагороди та своїх Героїв, якими пишається уся держава та світ.

Нацгвардійці пліч-о-пліч з іншими формуваннями Сил оборони вже 10 років виконують завдання на всіх «найгарячіших» напрямках. При цьому в 2014-му воїни НГУ одними з перших зупиняли гібридну російську агресію. Звільнили Харківську ОДА, вели оборонні бої за Слов’янськ, звільняли інші населені пункти в районі АТО, серед яких Попасна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, обороняли Маріуполь. У 2019-2020 роках гвардійці тримали оборону в районі Світлодарської дуги.

На початку повномасштабного вторгнення бійці Нацгвардії обороняли і звільняли Київщину, Чернігівщину, Сумщину. Вели бої на сході, обороняючи Рубіжне, Сєвєродонецьк, Бахмут. Брали участь в успішному контрнаступі на Харківщині та деокупації Херсонщини. Станом на 26 лютого 2024 року від початку повномасштабного вторгнення підрозділи НГУ ліквідували понад 5,5 тис. окупантів.

З нагоди заснування Національної гвардії України, висловлюємо велику шану й вдячність кожному нацгвардійцю за щоденну службу й стійкість в боротьбі, за збережену незалежність, за права, свободи й безпеку українців!

Схиляємо голови у пам’ять тих, хто віддав життя у боях з ворогом. Ці воїни завжди будуть для нас Героями, Україна завжди пам’ятатиме їхній подвиг.

Слава Національній гвардії України! Слава Україні!


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії