ДОСЛІДНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА РОБОТА
Формування м’яких навичок (soft skills) як пріоритет у вихованні молоді в сучасних умовах.
ℹ️ На виконання наказу ДОН ЧОВА «Про реалізацію проєкту регіонального рівня» від 27.09.2023 № 268 в закладах професійної (професійно-технічної), відповідно до плану роботи НМЦ ПТО у Чернівецькій області 15 листопада 2023 року відбулося засідання творчої групи з реалізації проєкту регіонального рівня «Формування м’яких навичок (soft skills) як пріоритет у вихованні молоді в сучасних умовах», який реалізується в закладах П(ПТ)О за ініціативи Микитюк С.М., директора НМЦ ПТО у Чернівецькій області та Голубяк Н.М., методиста НМЦ ПТО. Науковий керівник Проєкту – Купрієвич В.О., заступник завідувача кафедри професійної та вищої освіти ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук.
☝ Мета проєкту: теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити ефективність технології формування м’яких навичок (soft skills) здобувачів освіти у виховному просторі закладу професійної (професійно-технічної) освіти.
Проєкт реалізується у три етапи – впродовж жовтня 2023 року – грудня 2025 року. Наразі реалізується перший констатувальний етап Проєкту.
☝ Предметом дослідження є педагогічна технологія формування м’яких навичок (soft skills) здобувачів освіти у виховному просторі ЗП(ПТ)О.
Експериментальний проєкт реалізується на базі чотирьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти:
Учасники засідання обговорили питання з розроблення нормативно-правового та організаційно-методичного забезпечення Проєкту, методики оцінювання та здійснення моніторингу рівня сформованості м’яких навичок (soft skills) у здобувачів освіти.

Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії