30 листопада  1951 р.- день народження Назарія Яремчука, естрадного співака

Його життя коротка  мить…

Народився Назарій Назарович Яремчук 30 листопада 1951 року в селі Рівня Вижницького району Чернівецької області в селянській родині.

З осені 1969року юнак пов’язав своє життя з вокально-інструментальним ансамблем “Смерічка” Вижницького будинку культури.

Перше мистецьке визнання принесла пісня “Горянка” Л.Дутківського. За її виконання ансамбль “Смерічка” та її солісти Н.Яремчук та В.Зінкевич були удостоєні звання лауреатів Всесоюзного конкурсу “Алло, ми шукаємо таланти”.

З ним облетіли світ українські пісні – “Червона рута”, “Водограй”, “Смерекова хата”, “Стожари”, “Гай, зелений гай”, “Я піду в далекі гори”.

Упродовж мистецького життя артист здійснив гастрольні поїздки по всіх республіках, неодноразово був учасником тодішніх пісенних фестивалів – “Київська весна”, “Кримські зорі”, “Білі ночі”, “Мерцішор”, “Вогні магістралі-77″ та деяких інших. Разом із “Смерічкою” був учасником  Першого Міжнародного фестивалю політичної пісні та всіх визначних тогочасних форумів, що проводилися у державі.

Назарій Яремчук підтримав, благословив і спрямував на нелегку пісенну стежину чимало молодих виконавців. З-поміж них вирізнимо Оксану Пекун з Тернополя, Світлану Зайченко з Житомира, Жанну Боднарук з Чернігова, Ніну Шестакову з Харкова, Інесу Братущик, Ореста Хому та Ірчик зі Львова, Богдана Сташківа з Івано-Франківська, Миколу Романова з Києва, Ольгу Добрянську, Аллу Наталушко та Леоніда Корінця з Чернівців.

Життя Яремчука обірвалося, коли він був у зеніті слави: участь у різноманітних конкурсах, виступи за кордоном, народне визнання таланту і державні титули та нагороди.

30 червня 1995 року після тривалої і важкої хвороби відійшов від нас видатний естрадний співак, народний артист України Назарій Яремчук.

У березні 1996 року Указом Президента України Яремчуку Назарію Назаровичу (посмертно) присуджено Державну премію України ім. Т.Г.Шевченка.

За матеріалами Інтернет (фото вільного доступу)


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії