День довкілля

День довкілля – Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій, з метою розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією “Дерево — Життя” та іншими громадськими ініціативами…» згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98. Відзначається щорічно в третю суботу квітня.

Громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Спочатку свято мало на меті відзначити Стокгольмську конференцію ООН з навколишнього середовища, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього ж дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Природа – це найцінніший дар, котрий є зараз у людства. Завдяки їй ми маємо смачні овочі та фрукти, хліб на столі та молоко, чисту воду. Отже, слід берегти її, намагатися зробити все для того, щоб і наступні покоління змогли отримати все в гарному стані.

Читачам  бібліотеки  пропонуємо для читання:

2

Ткачук Г. Книжка про сміття.[Текст]. Г. Ткачук .- Львів .:Видавництво Старого Лева,2019.-132с.

Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття — таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.

Детальніше:
Книжка про сміття: [Електронний ресурс]  // starylev – Електронні дані. –– Режим доступу: https://starylev.com.ua/knyzhka-pro-smittya  , мова укр.

 

 

Переглянути  інформацію про зберігання довкілля можна за цим посиланням:   https://youtu.be/IuJ_IPnhFaE

Переглянути буктрейлер «Червона книга України»  можна ось тут: https://youtu.be/bNsYbhdoQjc

 

 3

За матеріалами Інтернет (фото вільного доступу)

 


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії