03.05.2018 р.

Семінар-практикум  викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання закладів професійної освіти області з підготовки кваліфікованих робітників швейного виробництва

 

03.05.2018 р. на базі ВПУ №3 м. Чернівці відбувся семінар-практикум  викладачів спеціальних дисциплін та майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з професійної підготовки кваліфікованих робітників швейного виробництва з теми «Впровадження в освітній процес закладів професійно-технічної освіти модульної системи професійного навчання на компетентнісній основі».

У семінарі практикумі взяли участь: директор НМЦ ПТО у Чернівецькій області Микитюк С.М., методист НМЦ ПТО  у Чернівецькій області Беньовська Г.О., викладачі спецдисциплін та майстри виробничого навчання ВПУ №3 м. Чернівці та ПТУ №8 м. Чернівці.

 Директор ВПУ №3 м. Чернівці Нікішина О.В.  презентувала навчальний заклад, роботу методичної комісії професійного циклу та Навчально-практичного центру сучасних швейних технологій (НМЦ СШТ). На теоретичній частині заходу були розглянуті доповіді директора НМЦ ПТО в Чернівецькій області Микитюк С.М. «Особливості компетентністного підходу до професійної підготовки кваліфікованих робітників», в.о. методиста ВПУ №3 м. Чернівці Лужної Ю.С. «Значення та впровадження в освітній процес професійно-технічних навчальних закладів модульної системи професійного навчання на компетентнісній », в.о. заступника директора з НВР Дребіт Н.І. «Впровадження в навчальний процес модульної системи професійного навчання на компетентній основі при підготовці кадрів за професією «Кравець, закрійник», була переглянута презентація «Розробка жіночого макету-жакету»,  підготовлена викладачем спецдисциплін Дребіт Н.І. та проведений викладачем спецдисциплін Берегій Л.О. позанавчальний тематичний захід «Від минулого до сучасного, краватка».

На практичній частині відбулася робота в групах з розробки робочих навчальних програм відповідно до ДС ПТО на компетентнісній основі з професії «Кравець». Майстром виробничого навчання Коротій А.В. був проведений семінар-практикум з теми «Обробка кишені у шві «в рамку». Майстер виробничого навчання  Яковлева  К.І.  представила майстер-клас з виготовлення штучної квітки-троянди з фоамірану.

На заключення, голова методоб’єднання  Берегій Л.О. провела тренінг «Професійна компетентність педагога».

При підведенні  підсумків роботи методичного об’єднання відбулося вручення сертифікатів учасникам семінару-практикуму.


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Архіви

Категорії